Free Mu​sic Lovers

​Markku Toikkanen & Timo Pyhälä

with Kaisa Kukkonen & Jussi Ulkuniemi: dance

​Wed 6.3.2024, 19:00 – 20:00.

-free entry-


Markku Toikkanen: Guitar, electronics.

Timo Pyhälä: Modified short scale upright bass-violin, piezo mic in saddle!

with Kaisa Kukkonen & Jussi Ulkuniemi: dance


FML-duon musiikki on avantgardea, joka syntyy vapaasta improvisaatiosta ja nykymusiikin aineksista.

Molemmilla soittajilla on kymmenien vuosien kokemus esiintymisistä useissa eri kokoonpanoissa, ja eri tyylilajeista, konserteissa ja festivaaleilla.

Muun muassa John Cagen sävellysseminaarissa Viitasaarella 1983 törmättiin moniin haasteisiin: melu, hitaus, hiljaisuus, päällekkäisiä rytmejä, tahtilajin ja sävellajin puuttuminen, ääniä nuottien välimaastossa, preparoidut instrumentit, epätyypilliset äänet ja -tekniikat…

Free Music Lowersin soitossa on ennustamattomuutta, spontaaneja rakenteita ja rakenteettomuuksia. Jos sallit, ne voivat rentouttaa ja viedä mielen syvälle alitajunnan rajapintaan. Tervetuloa yhteiselle sisäavaruuden matkalle!


Record release: Inner Space Travel Music for (Free Music) Lovers:
https://music.youtube.com/watch?v=jnoktWQShmM


Kaisa Kukkonen & Jussi Ulkuniemi – tanssi
Tanssijat tuovat esitykseen kontakti-improvisaation liikekielen, joka perustuu fyysiseen kontaktiin, fysiikan lakeihin kuten painovoimaan ja kitkaan ja reagoimiseen siihen mitä on läsnä. He improvisoivat kosketuksella, läheisyydellä ja liikkeellä. Kontakti-improvisaatio on postmoderni tanssilaji, joka on alkanut 1960 ja -70 -luvuilla vapaan improvisaation ja muun muassa John Cagen vaikuttamisen aikaan Pohjois-Amerikassa.
Jussi Ulkuniemi
Kaisa Kukkonen

« »