see: HTK Trio

Heikki “Hepa” Halme (s. 1955) on suomalainen saksofonisti ja huilisti. Piittaamattomuus musiikillisista tyylikategorioista leimaa Hepa Halmeen yli 30-vuotista musiikillista uraa ja on tehnyt hänestä monipuolisen muusikon joka on jalostanut näkemyksensä myös sävellysten muotoon. Eurooppalainen klassinen perinne tuli tutuksi huilunsoiton opiskelun kautta ja musiikkitieteen opiskelun yhteydessä avautuivat ovet modernin ja kokeellisen elektronisen musiikin maailmaan.

Varhaisimmat musiikilliset innostuksen ja inspiraation lähteet ovat suomalainen iskelmämusiikki ja Sibelius, mutta omakohtaisen musiikillisen ilmaisun juuret ovat rockissa ja bluesissa. Halme toimi aktiivisesti lukuisten suomalaisartistien kokoonpanoissa levyillä 1970-luvulta alkaen. Ilmaisukeinojen valikoima kasvoi ja laajeni moniin suuntiin erilaisten improvisaatio-, performance-, tanssi- ja teatteriprojektien myötä. Näistä mainittakoon LuoMus-saksofonikvartetti, multimediayhtye Kurtz sekä Jack Helen Brut.

Jazzin katu-uskottavuuden tanssilattialle palauttaneet Bullworkers ja Cool Sheiks -yhtyeet olivat 1980- ja 90-lukujen ajan toiminnan keskiössä. Näiden ohella ja jälkeen oli aika oman säveltuotannon, joka alkoi vähitellen pienimuotoisten teatteri- ja elokuvaprojektien muodossa.

Mainitsemisen arvoinen välivaihe vuosituhannen vaihteessa oli muutaman vuoden aktiivisesti toiminut improvisaatiopohjainen Aivoaula-duo perkussionisti Teho Majamäen kanssa.

Ensimmäinen oma levy “Nine Steps In Line Of Beauty” (Silence) julkaistiin v. 2003. Toisen levyn “Prospektor” (Presence 2008) julkaisun jälkeen muodostettiin yhtye Halme Prospekt. Yhtye esiintyi mm. säännöllisesti Prospektor-klubilla Libertessä v. 2009-10 jossa kuultiin uusia versioita levyn materiaalista sellaisten solistivieraiden kuin Seppo Kantonen, Jarmo Saari, Olavi Louhivuori, Pekko Käppi, Pentti Dassum sekä Roi Vaara kera ja myös uutta, Prospektrum-levylle v. 2013 päätynyttä materiaalia.