LIVE: Francesco Cavaliere (ITA), Nuslux, Half a Map

FRANCESCO CAVALIERE (ITA)
NUSLUX
HALF A MAP

Produced w/ Mental Alaska


Tuesday 25.4.2017, klo 18-21
Akusmata, Tukholmankatu 7 K, Hki
Tickets: 5e

More: Facebook


*****************************************************
Francesco Cavaliere (ITA)

Francesco Cavalieren ainutlaatuinen tyyli on vuosien keikkailun ja studiotyöskentelyn tulos. Hän on koonnut uskomattoman laajan arkiston itsetehtyjä ääniefektejä ja eksoottisia rytmejä, joita hän yhdistelee omaan kertojanääneensä.

Cavaliere ammentaa vaikutteensa mm. äänirunoudesta ja surrealismista. Hänen viimeisimmästä luomuksestaan “Gancio Cielo” on toistaiseksi ilmestynyt kaksi osaa. Tässä maailmassa alkemia ja scifi kohtaavat, kun absurdi ja intensiivinen tarinankerronta kulkee rinta rinnan vastustamattomasti muljahtelevien biittien kanssa. Cavaliere on kehitellyt universuminsa asukkaiksi hillittömän olentokavalkadin. Cavalieren esiintyessä kielirajat murtuvat musiikin ja tarinankerronnan sulautuessa toisiinsa. Kokonaisuus noudattaa kuitenkin aina omaa erikoista logiikkaansa ja kuulija tempautuu mukaan ihmeellisten kertomusten käänteisiin.

Soundcloud


NUSLUX

Nuslux eli Roope Eronen kuvailee musiikkiaan seuraavasti:

“Keikoillani teen musiikkia täysin improvisoiden. Pidän esiintymiseni itselleni mielenkiintoisina tätä kautta. Samalla improvisaatio säästää aikaa ja vaivaa keikan valmisteluista. Toisaalta se on henkisesti raskaampaa kuin hyvin valmisteltu keikka. Konserteissani pyrin luomaan jonkun hallitsemattoman elementin, kuten aikoinaan oikosulkusyntetisaattorin, tai nykyään epäsynkassa olevat luupit. Pyrin reagoimaan siihen ja tekemään siitä ja soitostani mahdollisimman ihmeellistä musiikkia. Soittiminani käytän yleensä paria yksinkertaista syntetisaattoria sekä joitakin efektejä. Joskus käytän myös kasettisoittimia ynnä muuta mitä käsiini sattuu.”

Soundcloud


HALF A MAP

Half a Map eli äänisuunnittelija Jukka Vallisto tekee musiikkia, joka on liian hyvää jäädäkseen maan alle. Genrerajoja kumartamatta hän yhdistää eri äänielementtejä, taputuksia, jousia, kitarariffejä, puhepätkiä ja mustaa laulua. Lopputulos ei ole leftfieldiä, downtempoa tai IDM:ää, vaan häntä itseään. Vallisto on asunut Lontoossa ja hänestä on sanottu: “Jukka Vallisto on suomalaisen elektronisen musiikin parhaiten varjeltuja salaisuuksia”.

« »

Permanent Link