Äänitaiteen galleria Akusmatan yhteyteen avattava Mutanoid Custom Shop on hanke jossa luodaan julkaisu- ja jakelukanava kannettaville patterikäyttöisille ääni-instrumenteille. Mutanoid Custom Shop kokoaa soitinrakentajat yhteen ja MCS-sivuston kautta rakentajat löytävät soittimilleen ostajia koti- ja ulkomailta. Maassamme on tehty kuluneen vuosikymmenen aikana kymmeniä hienoja äänikojeita, jotka ovat taideteoksia jo sinänsä. Mutta usein soitinhankkeet ovat jääneet keskeneräisiksi. Rakentaja on tehnyt soittimen kokeilumielessä ja prototyypiksi omaan käyttöönsä ja se on esimerkiksi vailla koteloa. Julkaisu Mutanoid-sarjassa tarjoaa rakentajille syyn viedä kehitteillä olevan idean ja keskeneräisen laitteen suunnittelu loppuun asti.

Soitinrakentajat voivat lähettää ehdotuksiaan Mutanoid Custom Shop -tuotesarjaan. Pääsy julkaisusarjaan edellyttää että soitin on soinniltaan kiinnostava, se on varmatoiminen ja se on suunniteltu loppuun asti aina ulkokuorta (koteloa) myöten. Kun laite hyväksytään tuotesarjaan, rakentaja sitoutuu toimittamaan äänilaitetta myyntiin yhden tai muutaman kappaleen sarjan. Soittimella on tuotenimi, siitä otetaan valokuvia, videoclippi ja ääninäytteitä laitteelle avattavaa omaa nettisivua varten. MSC-sarjan soittimet ovat nähtävillä ja kokeiltavissa Akusmatassa ja soittimia myydään gallerian ja netin kautta.

Mutanoid Custom Shop -hanketta on kehitetty Akusmatassa loppuvuodesta 2012 lähtien. Hanketta tukee AVEK. MCS-nettisivut aukeavat syksyn 2013 aikana.